Thuiszorg oefentherapie

Oefentherapie Cesar/Mensendieck in de regio Wijde & Gooisemeren

THUISZORG OEFENTHERAPIE

"De oefentherapeut van regio Wijde & Gooisemeren"

Welkom op de website van Thuiszorg Oefentherapie Wijdemeren E.O.
Hier vindt u alle informatie over de praktijk en onze diensten.


Oefentherapie Cesar/Mensendieck richt zich op het behandelen en voorkomen van klachten tijdens het totale bewegen in het dagelijkse leven. Daarvoor kan iedereen vanaf 8 jaar in de praktijk in Kortenhoef terecht. Hierover meer informatie onder het kopje Cesar/Mensendieck.

Daarnaast bezoeken wij veel ouderen patiënten aan huis, om het bewegen daar zo goed en veilig mogelijk te houden, zo kan iedereen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Daarover meer informatie onder het kopje Thuiszorg Oefentherapie.

In de praktijk zijn momenteel twee therapeuten werkzaam, Anne Krijnen en Jos Laheij. Meer informatie over ons vindt u onder het kopje therapeuten.

Tegenwoordig werken de beroepsverenigingen Cesar - Mensendieck volledig samen en is het dus oefentherapie Cesar-Mensendieck.
De beroepsvereniging is de VvOCM. Voor meer informatie zie www.VvOCM.nl.

Valpreventie

In Nederland moet iedere 6 minuten een 65+er als gevolg van een val behandeld worden op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis. De letsels ten gevolge van een valongeval, bijvoorbeeld gebroken heup of hersenletsel, kunnen een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven en zelfstandigheid. Gelukkig hoeven we het toenemen van het risico op vallen als je ouder wordt niet te accepteren als een voldongen feit. Je kunt veel doen om de kans op een val te verkleinen, waardoor je langer zelfstandig en vitaal kunt blijven.

Rede tot het afnemen van de valanalyse is er als er sprake is van een verhoogd valrisico. Om na te gaan of dit bij u van toepassing is kunt u uzelf de volgende twee vragen stellen;
Ben ik bang om te vallen?
Ben ik in het afgelopen jaar één of meerdere keren gevallen?

Is op een of beide vragen het antwoord ja, dan is het verstandig om de valanalyse af te laten nemen. Hiermee wordt vastgesteld welke factoren ten grondslag liggen aan het verhoogde valrisico, aan de hand van 12 veel voorkomende risicofactoren, zoals duizeligheid, mobiliteit, medicijngebruik en het gezichtsvermogen. De analyse bevat oa aanknopingspunten voor adviezen en doorverwijsmogelijkheden.

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u bellen met Anne Krijnen: 06-11312252
Het is mogelijk om een afspraak bij ons in de praktijk te maken of we komen bij u thuis.

Cesar/Mensendieck

Leer meer over wat ons werk inhoud en wat wij voor u kunnen betekenen in de praktijk.

LEES MEER

THUISZORG OEFENTHERAPIE

Leer meer over wat ons werk inhoud en wat wij voor u kunnen betekenen wat betreft het bewegen in uw thuissituatie.

LEES MEER

Therapeuten

Wie zijn wij en wat is onze achtergrond.

LEES MEER

Contact

Stuur ons een mailtje of bezoek de praktijk.

LEES MEER